WeCreativez WhatsApp Support
Whatsapp İletişim
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
Karaca cad. Gülhan sok palmiye sitesi A4 blok Dükkan Zümrütevler Maltepe/İSTANBUL
trende

Mantolama Malzemesi Kaç Santim Olmalı?

03.02.2021
16.380
Mantolama Malzemesi Kaç Santim Olmalı?

Mantolama işlemlerinde TS 825 standartları geçerlidir. Dolayısıyla Mantolama için belirlenen kalınlık uygulama yapılacak alana göre değişkenlik gösterir. Dolayısıyla Biz, Erkur Mimarlık Mühendislik ve İnşaat olarak mantolamada kullanılacak malzemenin kalınlığını belirlerken bazı etkenleri göz önünde bulunduruyoruz. Dolayısıyla Doğru hesaplama adına işinin ustaları tarafından özenle hesaplanan malzemeler kalınlığına uygun olarak kullanılıyor.

İçindekiler

Mantolama Malzemesinin Kalınlığı Neye Göre Belirlenir?

Mantolama uygulamalarımızda malzeme kalınlığını belirlerken; duvar türü, duvar kalınlığı, sıva kalınlığı, kullanacağımız malzemelerin ısı yalıtım katsayısı gibi bazı etkenleri göz önünde bulunduruyoruz. Dolayısıyla Binalarda en uygun kalınlık EPS 60 mm, Neopor 50 mm ya da XPS 40 mm olarak belirlenir. Aynı zamanda 2000 yılı itibariyle yürürlüğe uygun olan binalarda yapılması zorunlu ısı yalıtım şartnamesine göre Türkiye ısı yalıtımı haritası çıkartılmıştır. İller arasında farklı iklimlere göre bulunan binalarda kullanılacak kalınlık bölgeye uygun belirlenmektedir. Dolayısıyla Binalarda kullanılan duvar örme tuğlası, gaz beton ve iklim şartları mantolama levha kalınlığını belirler.

Mantolama Malzemesi Kalınlığı Dünyada Kaç Cm Olmalı?

Mantolama Türkiye’de yer alan illere göre belirlenir. Dolayısıyla Binaların sürekli yapıldığı ve iklim şartlarının farklılık gösterdiği İstanbul için doğru yalıtım malzeme kalınlığı 4–5 cm olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla Isı yalıtım köpüğü Türkiye’de 4–5 cm iken, Avrupa ülkelerinde hava şartlarına göre 15–20 cm olabiliyor.

Mantolamada Kullanılan Malzemeler

Mantolamada kullanılan malzemeler niteliklerine göre farklılık göstermektedir. Dolayısıyla Özelliklerine bakıldığında tam koruma sağlayarak ısıyı dışarıya iletmez.

Malzemeler;

  • Camyünü TS 901 – EN13162
  • Taşyünü TS 901 – EN13162
  • Expande Polistren EPS TS7316 – EN13163
  • Extrüde Polistren XPS TS11989 – EN13164
  • Poliüretan Köpük PUR TS EN 13165
  • Cam Köpük TS EN 13167
  • Fenol Köpük TS 2193 – EN 13166
  • Polietilen Köpük TS 418 – EN 12201
  • Özel yapıştırıcılar

Montalama uygulamalarımızda kullanmış olduğumuz tüm malzemeleri doğru hesaplamalarla hazırlıyoruz ve kalınlığına göre mantolama işlemlerimizi özenle yapıyoruz.

Mantolama Ekibimiz

Mantolama hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz müşteri temsilcilerimiz, işinin ustası ekibimiz, uygun fiyat listesini sizlere sunan satış ekibimiz ile sizlere daha kaliteli hizmet vermekten mutluluk duyarız.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz:
Call Now Button