Mantolama uygulamalarında fileli sıva 2 aşamada yaptığımız bir işlemdir. Dış cephe yalıtım işlemlerinde erkur mimarlık mühendislik ve inşaat firması olarak tüm mantolama aşamalarını titizlikle uyguluyoruz. Dolayısıyla Profesyonel ekibimiz işini en iyi yapan ustalardan oluşuyor. Teknolojik ekipmanlarla üretilen 1. sınıf doğal malzemeler ile tam koruma sağlıyoruz.
İçindekiler
Mantolama Filesi Nasıl Uygulanır?
Mantolama için uygulanan ilk kat sıva için dübelleme işlemi sonrasında file uygulaması yapılır. Sıva yüzeyi +5°C ile +35°C arasında olması gerekir. +35°C ve üzeri olması halinde sıvanın sıvılığını kaybetmemek adına hazırlıkların yapılması gerekir. İlk sıva atıldıktan sonra ise 24 saat yağmur ya da nemden korumak gerekir.
Mantolama Filesi Özellikleri Nedir?
Mantolamada kullanılan sıva filesinin yüksek alkali dayanıklılığına mukavemetli bir fiber cam yünü haline getirilmesi, tutkal ile renklendirilmiş olması sonucu kullanılan taşıyıcı filedir. İç ve dış cephe yalıtımında sıklıkla kullanılır. Zemin ya da tavan yalıtımında kullanılan bir özelliğe sahiptir.
Sıva Filesi İlk Kat Çalışma Prensibi
Mantolama işlemlerinde taşıyıcı donatı olarak göreve sahip olan file, tüm ihtiyacı karşılayacak nitelikte bir malzemedir. Dolayısıyla File sıva harçlarında alkali bulunur. Sıva filesinin dayanıklı olması yüksek alkali içeren saf camdan üretilmiş olmasına bağlıdır. Firma olarak en kaliteli sıva filesini kullanmaktayız. Dolayısıyla Kullandığımız sıva fileleri CE standartlarına uygun olarak üretilmiştir.
Özellikleri;
- İlk kat sıva için 3×3 dişli çelik tarak malası kullanılır
- 2,5 mm olarak homojen kalınlıkta düzeltilir
- File sıvaya gömülür
- File düşey ek kısımlara 10 cm bindirilir
- Ek file takviyesi ile zayıf alanlar güçlendirilmeli
İlk kat sıvada kullanılan ve sağlam bir mantolama uygulamasına izin veren sıva filesi, uygulama sonrasında iyice kurumalıdır. Kurumadan ikinci sıvaya geçilmemelidir.
Sıva Filesi İkinci Kat Çalışma Prensibi
İkinci sıva katına geçildiğinde donatı filesi kontrol edilir ve ilk sıvanın içine gömülmesi engellenir. Dolayısıyla Bunu yapmak için ilk kat sıvanın suyu tamamen atılmalı ve kurumalıdır. İkinci katta çelik mala kullanılır ve mala ile pürüzler ortadan kaldırılır. Sıva sonrasında yapılacak dekorasyon boyasında ise grenli boya kullanılır. Dolayısıyla Bu boya mala izlerinin ortaya çıkmasını engeller.